“2020 wordt het duurste jaar ooit in de F1”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zal 2020 voor veel teams één van de duurste jaren ooit in de Formule 1 worden.


In 2020 worden de teams geconfronteerd met het probleem dat ze meer dan ooit geld en middelen zullen moeten investeren in de ontwikkeling van de wagen voor het jaar nadien. Omwille van de zeer ingrijpende reglementswijzigingen in 2021 zullen de teams meer dan ooit financiële investeringen moeten doen, dat beseft ook Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Ik blijf bij wat ik eerder heb gezegd,” aldus Horner. “We hadden beter eerst een budgetplafond geïntroduceerd en pas een jaar later het reglement veranderd. Dan zou het budgetplafond de uitgaven het jaar voorafgaand aan de reglementswijzigingen beperkt hebben.”

De F1-teams zullen in 2020 dan ook heel wat uitgaven doen, zowel voor de wagen van het seizoen zelf alsook met het oog op 2021.

“Het ziet er naar uit dat 2021 ons duurste jaar ooit in de Formule 1 zal worden,” aldus Horner. “Nu de regels voor 2021 duidelijk zijn hebben we een speciaal team dat deze regels gaat bestuderen en analyseren.”

“Het zorgt ervoor dat 2020 een bijzonder duur jaar zal worden aangezien we voor twee totaal verschillende regelgevingen ontwikkelingen moeten doen en dat ook nog eens vlak voor het budgetplafond komt. 2020 wordt een duur en erg druk jaar, zowel op als naast de baan.”
a:0:{}
Martin Brundle en Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff nemen het tegen elkaar op. Plaats van afspraak is het Circuit of The Americas.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022