“We gaan F1-bolide 2020 niet opofferen voor 2021”

Heel wat teams staan voor de cruciale keuze tussen de ontwikkeling van de F1-bolide 2020 en de F1-bolide voor 2021.


Voor het Williams F1 team draaide het huidige seizoen uit op een grote ontgoocheling. De F1-bolide van Williams was te laat klaar en bleek vervolgens helemaal niet competitief.

De ingrijpende reglementswijzigingen in 2021 zouden een renstal er toe kunnen verleiden om alles in te zetten op de wagen voor 2021 maar bij Williams willen ze zich daaraan niet wagen.

“We willen de wagen voor volgend jaar snel maken,” aldus Dave Robson volgens ‘Racefans’. “Het is echter cruciaal om dan ook te weten waarom de wagen snel is.”

De senior race engineer meent dat veel van wat je als team leert in 2020 ook van toepassing is voor het jaar erna.

“Dan is alles wat we volgend jaar leren ook van toepassing voor daarna, ook al veranderen de regels dan. De interactie en hoe een wagen werkt is nog steeds hetzelfde.”

“Zo lang we dat kunnen begrijpen en er voor zorgen dat wat we doen in de fabriek ook leidt tot prestaties op de baan en alles werkt zoals verwacht dan os het goed. Ik denk dat heel wat inspanningen voor volgend jaar ook goed zijn voor 2021.”

“Uiteraard gaan we onze middelen moeten verdelen maar je gaat een jaar nooit afschrijven ten gunste van een ander,” besloot Robson.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022