Nico Hulkenberg onthult de reden achter zijn zeer late pitstop

Na afloop van de race laat Nico Hulkenberg weten dat zijn banden zodanig versleten waren dat zijn team er alsnog voor koos om hem zo laat in de race naar de pits te roepen.


In een wereld als de Formule 1 waar het aankomt op duizendsten van een seconde kan het soms ook erg simpel zijn. Getuige daarvan is de late pitstop van Nico Hülkenberg, die hem een plaats in de top vijf kostte.

De reden voor die late stop waren versleten achterbanden die zoveel vibraties veroorzaakten dat het onmogelijk bleek om ermee verder te racen, niet meer of niet minder.

“We werden gedwongen om de eerste set prime-banden te wisselen,” legde Hulkenberg uit.

“Ik denk dat we een paar mooie grote blisters op beide achterbanden hebben. De vibratie liep zo snel uit de hand dat het op twee, drie ronden tijd uit de pan swingde.”

“Ik denk niet dat de band het tot het einde zou hebben overleefd. Het was jammer, de eerste helft van de race was alles erg onder controle, erg goed geregeld.”

“Van de eerste moment dat ik op de tweede prime set kwam voelde dat als een andere set banden, een andere compound, en het werkte uiteindelijk gewoon niet.”

Voor Hülkenberg was het de eerste race sinds de GP van Abu Dhabi vorig jaar en de omstandigheden waarin de Duitser afgelopen weekend moest presteren waren niet meteen makkelijk te noemen.

“Gelukkig hebben deze auto’s de hoofdsteun vrij dicht, zodat ik mijn hoofd veel kon laten rusten,” zei Hulkenberg.

“Het hele lichaam, de rugspieren, zelfs het zitje zit vrij strak rond de bilspieren. Ik ga morgenochtend zeker een beetje pijn hebben.”

“Het was een rustige race, geen grote gevechten, geen safety cars, maar daar ben ik eigenlijk wel blij om. Ik ben blij dat er niet te veel actie was, het was waarschijnlijk genoeg zoals het was.”

Over hoe de toekomst er zal uitzien voor Hulkenberg tast hijzelf ook nog in het duister, hij blijft alleszins beschikbaar om Perez te vervangen.

“Ik weet het volledige plaatje nog niet, om eerlijk te zijn,” vertelde Hulkenberg aan ‘Sky F1’.

“We zullen de komende dagen meer te weten komen, en naarmate we dichter bij het weekend komen, zal het zich verder ontwikkelen.”

“Ik denk dat ik aanwezig zal zijn voor het geval hij niet in staat is om te racen. Ik denk dat ik er zal zijn om hem weer te vervangen. Ik denk dat het donderdag weer een last minute beslissing wordt.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print