Valtteri Bottas uit felle kritiek op Mercedes: “We leken als team te slapen!”

Valtteri Bottas was na afloop van de race bijzonder teleurgesteld met zijn derde plaats en vooral de manier waarop die tot stand was gekomen. De Fin haalde dan ook fel uit naar het team.


“Dit is overduidelijk enorm frustrerend,” vertelde Bottas na afloop tegen Martin Brundle van ‘Sky Sport’. “Als je van op de polepositie mag vertrekken dan is een derde plaats zeker niet ideaal.”

Daarna uit de Fin duidelijk felle kritiek aan het adres van Mercedes, volgens Bottas heeft het team op strategisch vlak serieuze steken laten vallen.

“Als team waren we op een bepaald moment aan het slapen toen Max plots erin slaagde om ons te passeren. Mijn strategie was verre van ideaal. We moeten veel leren uit vandaag.”

“Er was een kans om Max te volgen. Zodra ik tegen het einde echter begon te pushen zakten mijn banden erdoor.”

Vooral de bandenslijtage bij een baantemperatuur die boven de 40°C ging baart Bottas zorgen. Het bandenmanagement zat op dat vlak helemaal niet goed.

“We hadden echt blisterende banden vandaag. Het lijkt alsof Red Bull helemaal geen problemen had, ze hadden duidelijk een voordeel vandaag.”

“De banden raakten oververhit, het leek wel alsof ze kookten. Je krijgt gaten in de banden en dan verlies je grip en snelheid.”

Voor Bottas was het dus opnieuw een teleurstellende race op Silverstone, de Fin zag door zijn derde plaats Lewis Hamilton ook opnieuw verder uitlopen in de wk-tussenstand.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print