Nico Hulkenberg: “Voorbije twee maanden waren intens maar ik ben er klaar voor!”

Haas F1 team
Haas F1 team

Op zijn 35 jaar staat Nico Hulkenberg aan de vooravond van een nieuw volwaardig F1-seizoen. Hulkenberg heeft er naar eigen zeggen twee intense maanden van voorbereiding op zitten maar hij is klaar voor zijn nieuwe uitdaging bij het Haas F1 team.

“Het was een off-season met gemengde gevoelens,” aldus Hulkenberg. “Ik heb veel in de fitness gezeten, om eerlijk te zijn, het was een intense twee maanden waarbij ik mijn fysieke kracht opnieuw op peil moest zien te krijgen.”

“Uiteraard was er de Kerstperiode met de familie en vrienden. Er was tijd om te genieten maar ik ben opnieuw scherp en fris, ik ben klaar om ervoor te gaan.”

Hulkenberg wordt bij het Haas F1 team de nieuwe teamgenoot van Kevin Magnussen. Daarbij zullen veel F1-fans meteen terugdenken aan het befaamde incident met ‘suck my balls’ enkele jaren geleden. Hulkenberg verwacht echter dat Magnussen en hijzelf goed zullen samenwerken.

“We gaan elkaar echt beter leren kennen,” aldus Hulkenberg. “Het is moeilijk om een rijder zijn rijstijl te beoordelen wanneer je nog niet enkele races samen hebt gereden,” aldus Hulkenberg.

“Je moet de data zien en de data kunnen vergelijken. Het zal wat tijd vergen om daarop een antwoord te verkrijgen maar op het vlak van samenwerken maak ik me geen zorgen.”

“Ik denk dat hij erg professioneel is, hij heeft ook erg veel ervaring. We zullen elkaar en het team vooruit pushen.”