Sophia Floersch toegevoegd aan Alpine Driver Academy

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Alpine heeft de Duitse Sophia Floersch toegevoegd aan haar Driver Academy. Met Floersch benadrukt Alpine nogmaals het engagement dat het met het ‘Race(H)er’ programma opnam om meer vrouwen in de autosport en Alpine te krijgen.

Eerder deze week maakte Alpine bekend welke rijders er werden opgenomen in haar Alpine Academy. Daarbij zitten zeven racepiloten, waaronder Formule 2-piloten Jack Doohan en Victor Martens. Doohan is ook reserverijder voor het Alpine F1 team.

Floersch zal de steun genieten van Alpine terwijl ze dit jaar in de Formule 3 zal racen voor PHM Racing. Uiteraard is de 22-jarige Floersch erg blij met de steun van Alpine.

“Het is een eer om opgenomen te worden in de Alpine Academy en het is een ongelooflijke kans voor mijn carrière,” aldus Floersch. “Ik heb ongelooflijke ambities en ik ben er zeker van dat ik mijn kennis en expertise die ik bij Alpine opdoe me zal helpen om te groeien.”

“Ik kan niet wachten om aan dit nieuw hoofdstuk te beginnen en wereldwijd Alpine te vertegenwoordigen.

Sophia Floersch raakte in 2018 wereldwijd bekend toen ze tijdens de F3-race in Macau een horrorcrash meemaakte. Daarbij vloog te door de lucht tegen een muur: bekijk video.