Nico Rosberg baalt na uitschakeling in Q2

De uitschakeling van Nico Rosberg tijdens Q2 was één van de verrassingen tijdens de kwalificatie voor GP van de USA. De Duitser is dan ook erg teleurgesteld en vreest een erg moeilijk race morgen.
image
Een veertiende tijd tijdens Q2 met als gevolg een vroegtijdige uitschakeling en hopen op geluk voor morgen, zo zouden we de kwalificatie van de Duitser kunnen samenvatten. Rosberg baalt dan ook nadat hij in Q2 sneuvelde.

Nico Rosberg beseft dan ook dat het morgen een erg moeilijke race zal worden en dat hij vooral moeten hopen op geluk.

“Het waren hier zeer buitengewone omstandigheden,” zei Nico Rosberg tegenover Sky. “Het was extreem koud en de banden waren erg hard, waardoor het vooral schuiven was …”

“Mijn banden hebben niet gewerkt zoals het hoort,” probeerde Rosberg te analyseren waarom hij al in Q2 sneuvelde. “Het valt toe te schrijven aan de afstelling van de wagen en ik slaagde er vandaag niet in om het goed te krijgen. Het was veel kouder dan voorspeld. Ook vanochtend dacht men dat de zon zou komen en dat het warmer zou worden. Dat is echter niet het grootste probleem. Morgen gaat het immers zeer, zeer warm worden.”

Morgen wacht Nico Rosberg dan ook een moeilijke race, al wint hij wel één positie door de gridpenalty van Jenson Button. Maar dat is maar een magere troost voor de Duitser.

“En morgen moeten we dus een eenstopper als strategie hanteren indien we ergens willen geraken tijdens de race. En we zijn dan reeds op de limiet,” aldus Rosberg.

Nico Rosberg stelde naar verluidt zijn wagen vooral af voor de race van morgen. Aangezien bijna iedereen morgen een éénstopper gaat doen is er dus weinig speelruimte wat de strategie betreft en is de dertiende plaats op de startgrid geen cadeau. Er zijn immers weinig strategische mogelijkheden om wagens voorbij te gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}