Nico Rosberg: “De F1 is momenteel soms echt angstaanjagend”

Voormalig F1-kampioen Nico Rosberg is blij dat hij momenteel niet meer in de Formule 1 rijdt. De wereldkampioen van 2016 krijgt soms schrik als hij ziet met welke snelheden er momenteel rakelings langs vangrails en muurtjes wordt gereden.


“Ik moet toegeven dat er momenten zijn dat ik naar een F1-race kijk en denk, ‘Het is goed dat ik niet meer in die wagen zit’,” vertelde Rosberg tegenover Katja Streso van de Duitse tv-zender ‘ZDF’.

“In Baku bijvoorbeeld, wanneer ze doorheen de straten van de stad rijden en snelheden tot 360 km/u halen, millimeters verwijderd van de muur.”

“In tegenstelling tot andere rijders ben ik niet echt een waaghals,” aldus Rosberg. “Ja, er zijn momenten geweest waarop ik bang was.”

Het ziet er dus niet naar uit dat we de wereldkampioen van 2016 ooit een F1-comeback zullen zien maken. Rosberg zorgde destijds voor een grote verrassing door luttele dagen na het behalen van de titel geheel onverwacht zijn afscheid van de Formule 1 aan te kondigen.

“Destijds, toen ik besliste om de sport te verlaten, had ik geen idee hoe ik me twee à drie maanden later, of een jaar later, zou voelen,” aldus Rosberg.

“Iets fundamenteel en alledaags in mijn leven was plots verdwenen. Gelukkig had ik mijn familie en mijn andere passies. Ik vond snel iets nieuw, het was de juiste beslissing.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed