Pierre Gasly: “Max Verstappen zal er voor zorgen dat ik beter presteer”

Pierre Gasly vormt vanaf dit jaar bij het Red Bull F1 team een rijdersduo met Max Verstappen. Aan ambitie ontbreekt het de 23-jarige Fransman alvast niet. Hij verwacht zelfs dat Max Verstappen er voor zal zorgen dat zijn eigen prestaties verbeteren.


Na het afscheid van Daniel Ricciardo en diens overstap naar het Renault F1 team krijgt Max Verstappen dit jaar Pierre Gasly als teamgenoot. Gasly beseft maar al te goed dat hij met Verstappen een serieuze opponent binnen het team heeft, al meent hij ook dat hij heel wat kan leren van Verstappen om zo zelf zijn eigen niveau op te krikken en zijn prestaties te verbeteren.

“Max is duidelijk één van de beste en meest getalenteerde rijders in de F1-paddock momenteel,” aldus de nieuwe teamgenoot van Verstappen tegenover ‘Motorsport.com’. “Voor mij is het dan ook perfect om een referentie zoals hem te hebben.”

Gasly houdt er naar eigen zeggen van om een sterke tegenstander te hebben, iets dat hem motiveert om zelf nog beter te presteren.

“Ik vind het altijd goed om een snelle teamgenoot te hebben want zo slaag je erin om ook het beste uit jezelf te halen.”

“Ik ben er zeker van dat het nuttig is en dat ik daardoor zal blijven leren in de Formule 1, dat ik daardoor zelf beter zal presteren,” besloot Gasly.

Met Verstappen en Gasly beschikt Red Bull Racing overduidelijk over een sterk en erg gemotiveerd rijdersduo. Nu nog afwachten of het ook over een sterke en snelle wagen beschikt. Komende woensdag wordt de nieuwe Red Bull F1-bolide aan het grote publiek voorgesteld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print