Nico Rosberg: “Hamilton vindt mij niet zijn beste teamgenoot? Dat vind ik respectloos!”

Daimler Media
Daimler Media

Nico Rosberg is de enige teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes die hem wist te verslaan in de strijd om de wereldtitel. Dat Lewis Hamilton Bottas toch als een betere teamgenoot beschouwt vindt Rosberg behoorlijk respectloos vertelt hij al grappend.

Vier jaar hebben Nico Rosberg en Lewis Hamilton lief en leed gedeeld als teamgenoten bij Mercedes en in 2016 slaagde de Duitser er eindelijk in om Hamilton te verslaan in de strijd om de wereldtitel. 

Hoewel hij de enige teamgenoot is van Hamilton die daar in slaagde beschouwt de zevenvoudige wereldkampioen hem niet als zijn beste teamgenoot, die eer valt te beurt aan Valtteri Bottas. 

Tijdens hun jeugd waren Rosberg en Hamilton de beste vrienden maar mede door de harde strijd om de wereldtitel in 2016 is die relatie fel bekoeld. Tijdens een uitzending van ‘Sky’ werd Rosberg gevraagd wat hij van de uitspraken van Hamilton vond en die antwoordde met een kwinkslag: “Ik voel dat aan als respectloos, ik bedoel wat heb ik verkeerd gedaan?” 

Volgens Rosberg zorgde de komst van Bottas voor een andere sfeer binnen het team omdat hij duidelijk de tweede viool moest spelen naast Hamilton. Dat was helemaal het geval niet toen Rosberg en Hamilton teamgenoten waren. 

“Hij creëerde een zeer goede sfeer, een zeer gezonde sfeer binnen het team, dat was anders dan in mijn tijd.”

Komend seizoen krijgt Hamilton met George Russell een nieuwe jonge teamgenoot die jarenlang op dit moment gewacht heeft. Het wordt ongetwijfeld één van de dingen om naar uit te kijken in 2022. 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print