Nico Rosberg: “Ik ga me niet inhouden”

Nico Rosberg moest gisteren tevreden zijn met de tweede plaats, maar vandaag gaat hij tijdens de GP van Italië resoluut voor de overwinning.

Tijdens de GP van België was er tijdens de tweede ronde een aanrijding met teamgenoot Lewis Hamilton. Het incident veroorzaakte heel wat commotie en Hamilton beschuldigde Rosberg er zelfs van dat hij opzettelijk de aanrijding zou opgezocht hebben.

Ook Niki Lauda en Toto Wolff uitten felle kritiek op het incident. Er zullen harde woorden gevallen zijn tijdens de debriefing na de race en uiteindelijk kreeg Nico Rosberg een reprimande van het team.

Mercedes liet echter ook al weten dat er geen teamorders zullen gebruikt worden tijdens de race vandaag en dat beide rijders vrij tegenover elkaar mogen racen. Dat sterkt beide rijders in hun overtuiging dat ze voluit voor de zege kunnen en mogen gaan. Vooral Nico Rosberg hoopt vandaag een uitstekende zaak te doen door teamgenoot Lewis Hamilton zijn polepositie te counteren de zege weg te kapen.

“De boodschap is dat we blijven racen en dat zullen we ook doen,” aldus Rosberg. “Ik wil resoluut voor de overwinning gaan, waar we ons ook bevinden. Ik denk momenteel nog niet aan het einde van het seizoen of wat dan ook. Iedere race probeer ik zo goed mogelijk te presteren en de race te winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}