Nico Rosberg: “Ik heb overwogen om Lewis Hamilton vorig jaar te vervangen in Sakhir”

Daimler Media
Daimler Media

Toen Lewis Hamilton vorig jaar positief testte op het coronavirus moest Mercedes halsoverkop op zoek naar een vervanger. Die vonden ze uiteindelijk in George Russell maar ook Nico Rosberg dacht er naar eigen zeggen even over na of hij Hamilton zou kunnen vervangen.

“Ik zou het zeker en vast overwogen hebben om de telefoon op te nemen,” vertelt Nico Rosberg in een podcast met Jenson Button op YouTube.

Rosberg was de laatste rijder die tot dusver Hamilton in de strijd om de titel wist te verslaan. Rosberg deed dat bovendien als teamgenoot van Hamilton en kent het Mercedes-team dus bijzonder goed. Toch besefte ook Rosberg zelf dat hij geen goede vervanger van Hamilton zou zijn.

“Fysiek zou ik echter niet klaar geweest zijn, helemaal niet. Ik zou het in die wagen niet langer dan twee ronden uitgehouden hebben. Mijn armen zouden volledig verzuurd en stijf geweest zijn, mijn vingers ook …”

“Ik zou na twee ronden het stuur niet meer goed hebben kunnen vasthouden, absoluut. Om nog niet te spreken over mijn nek die veel te hard belast zou worden tijdens het remmen, ik zou mijn hoofd niet rechtop hebben kunnen houden!”

“Je moet weten dat de g-krachten, de ontwikkeling van specifieke spiergroepen enzovoort … het zit allemaal op de limiet.”

“Fysiek had ik dus helemaal geen kans gemaakt, maar ik was er wel over aan het nadenken,” besloot Rosberg.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022