“In identieke wagens zou ik zeggen dat Lewis Hamilton kampioen wordt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks dat ze in een verschillende wagen rijden zijn Lewis Hamilton en Max Verstappen dit seizoen bijzonder aan elkaar gewaagd. Mochten ze in dezelfde wagen zitten dan zou Lewis Hamilton volgens Rob Smedley kampioen worden, maar nu blijft het moeilijk te voorspellen.

Twee verschillende types van rijdesr, twee verschillende wagens, maar het verschil in de titelstrijd is met nog vijf races te gaan bijzonder klein. Verstappen heeft slechts twaalf punten voorsprong op Hamilton, een titelstrijd op het scherpst van de snee.

Mochten ze allebei in dezelfde wagen rijden waren ze misschien nog meer aan elkaar gewaagd, maar voormalig Williams-engineer Rob Smedley denkt dat Lewis Hamilton dan met al zijn ervaring aan het langste eind zou trekken.

“Ik zou dan Lewis denken omdat hij het in het verleden al zeven keer heeft gedaan,” aldus Smedley, die zowel bij Williams als Ferrari race-engineer is geweest, tijdens de laatste episode van de ‘F1 Nation podcast’.

“Dat doet echter helemaal geen afbreuk aan Max, hij is een uniek talent van zijn generatie.”

“Ik denk echter dat Lewis meer ervaring op dat vlak heeft, hij zit gewoonweg langer in de sport en strijdt al langer dan Max voor wereldtitels.”

“Hij heeft het al zeven keer gedaan, dus als ze tijdens de resterende vijf races in identieke wagens en met identieke banden zouden rijden dan denk ik momenteel dat Lewis kampioen wordt,” besluit Smedley.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022