Nico Rosberg: “Mijn F1-afscheid heeft me 100 miljoen dollar gekost”

Nico Rosberg - Twitter
Nico Rosberg - Twitter

Nico Rosberg vertelt dat hij honderd miljoen dollar heeft laten schieten door meteen na zijn wereldtitel te stoppen met Formule 1.

Toen Nico Rosberg in 2016 de wereldtitel Formule 1 veroverde verbaasde hij vriend en vijand door bijna meteen bekend te maken dat hij per direct zou stoppen. De ondertussen zesendertigjarige Duitser heeft daar nooit echt op teruggeblikt maar in ‘The Times Magazine’ praat hij nu over de bewuste periode.

“Ik wou niet weggaan als een ‘has been’ of als iemand die niemand meer wil,” aldus Rosberg. “Ik bedoel maar, er lag wel honderd miljoen dollar op tafel toen ik stopte.”

“Ik verlangde naar een ander soort leven. Als je aan het racen bent is er geen flexibiliteit. Het was de beste beslissing voor mijn familie, aan dat geld heb ik zelfs geen seconde gedacht.”

Zijn vriendschap met Lewis Hamilton kwam wel serieus onder druk te staan in hun tijd als teamgenoten bij Mercedes. Rosberg laat weten dat de Formule 1 en alles wat erbij komt kijken de vriendschappen van rijders onderling enorm op de proef stelt.

“Dat is waarom ze op termijn op de klippen lopen, omdat er zoveel op het spel staat,” gaat Rosberg verder. “Ze krijgen meer en meer ruzie en na een tijdje is de vriendschap gedaan omdat er zoveel geld en erkenning op het spel staat.”

Hij herinnert zich nog dat de strijd tussen hemzelf en Lewis Hamilton teambaas Toto Wolff hoofdpijn bezorgde en dat het de fans in twee kampen verdeelde.

“Er waren twee kampen, het Nico-kamp en de fans van Hamilton. Al de fans van Lewis Hamilton waren natuurlijk tegen mij.”

“Ooit stonden er eens vierjarige meisjes voor mij met hun vaders en ze trakteerden me op boegeroep en ze gaven me duimpjes naar beneden. Hun vaders vertelden hun dat ik slecht was en dat ze boe moesten roepen.”

Vriendschap in de Formule 1, het blijft inderdaad moeilijk …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021