Nico Rosberg onthult: “Na mijn F1-titel had ik nog minstens 100 miljoen euro kunnen verdienen”

Daimler Media
Daimler Media

Na het behalen van de wereldtitel in 2016 besloot Nico Rosberg om de Formule 1 met onmiddellijke ingang vaarwel te zeggen. Het was een wel overwogen beslissing maar wel eentje die Rosberg naar eigen zeggen ook veel geld heeft gekost.

Nico Rosberg veroverde in 2016 na een intense strijd met Lewis Hamilton de wereldtitel. Het was zijn allereerste wereldtitel in de koningsklasse van de autosport en het zou ook zijn enige blijven. Rosberg besloot immers om op een hoogtepunt te stoppen en de F1 vaarwel te zeggen.

In de ‘Business of Sport’ podcast blikt Nico Rosberg terug op het seizoen 2016 en het behalen van die wereldtitel. Rosberg heeft het in de podcast onder andere over het gigantisch feest dat werd gegeven naar aanleiding van het behalen van de wereldtitel en ook over het moment waarop hij Mercedes-teambaas Toto Wolff informeerde over zijn beslissing om afscheid te nemen van de F1.

Harry Stebbings, één van de interviewers tijdens de podcast, vraagt aan Nico Rosberg of het gerucht klopt dat hij minstens 100 miljoen euro had kunnen verdienen als hij na het behalen van de F1-titel in 2016 actief had gebleven in de Formule 1. Rosberg nuanceert dat bedrag meteen want dat zou meer geweest zijn dan wat Max Verstappen of Lewis Hamilton momenteel per seizoen verdienen.

“Kreeg je 100 miljoen aangeboden om door te gaan?” vraagt Stebbings, waarna Nico Rosberg antwoordt: “Ik had nog een contract dat twee jaar zou doorlopen. Maar doorgaan met racen, een paar jaar, zou makkelijk 100 miljoen euro betekend hebben.”

Nico Rosberg liet zijn gezin, familie en vrienden echter voorgaan en hij besloot de F1 vaarwel te zeggen.

“Ik heb dat geld niet overwogen,” besluit Rosberg.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print