Mitch Evans wint incidentrijke Formule E-race in Monaco, Stoffel Vandoorne finisht op het podium

Jaguar TCS Racing
Jaguar TCS Racing

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is tijdens de E-prix in Monaco als derde op het podium gefinisht. Mitch Evans won de incidentrijke race terwijl teamgenoot Nick Cassidy ervoor zorgde dat Jaguar in het Prinsdom een dubbeloverwinning behaalde.

In de straten van Monaco werd er bijzonder hevig gestreden en dat leidde tot heel wat incidenten. Sebastien Buemi werd door Sette Camara in de hairpin in de muur gereden terwijl ook de Nederlanders Robin Frijns en Nyck de Vries al vroeg in de race schade opliepen. Aan incidenten duidelijk geen gebrek.

Edoardo Mortara maakte met zijn Mahindra-bolide een stevige crash ter hoogte van het zwembad. Mortara kon gelukkig zonder ernstige verwondingen uit zijn bolide stappen. Door zijn crash lagen er op het circuit echter heel wat brokstukken en ook de TecPro-barriers moesten hersteld worden. In plaats van een rode vlag kregen we echter een langdurige safety car-periode/

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne reed aan de leiding maar toen hij zijn ‘attack mode’ nam gingen de twee Jaguar-rijders hem voorbij. Vervolgens werd het teamspel gespeeld en hield Nick Cassidy de rest van het rijdersveld op zodat teamgenoot Mitch Evans een voorsprong kon nemen. Jake Dennis op zijn beurt had door een incident met Robin Frijns in de tunnel de neus van zijn bolide verloren.

Mitch Evans reed uiteindelijk onbedreigd richting de overwinning, voor teamgenoot Nick Cassidy. Een dubbeloverwinning dus voor Jaguar, gevolgd door het rijdersduo van DS Penske waarbij onze landgenoot Stoffel Vandoorne de laatste podiumplaats wist te bemachtigen, voor teamgenoot Jean-Eric Vergne..

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print