Ferrari plant grote update voor F1-bolide: “Dit wordt een B-specificatie met het concept van de Red Bull RB20”

Ferrari
Ferrari

Met één overwinning tot dusver dit seizoen is er bij Ferrari zeker en vast sprake van een goede seizoensstart. Feit is echter wel dat Red Bull desondanks een voorsprong heeft en bij Ferrari willen ze met een grote update tijdens de F1-race in Imola een deel van de achterstand op Red Bull goedmaken.

Volgens het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’ willen ze bij Ferrari tijdens de GP van Emilia-Romagna zo’n grote update introduceren dat er eigenlijk bijna sprake is van een B-specificatie van de huidige wagen, de SF-24. 

Het aerodynamica-team van Ferrari, dat onder leiding staat van Diego Tondi, zou een belangrijke en onverwachte prestatieverbetering gevonden hebben. Ferrari zou daarbij op de SF-24 het concept van de luchtinlaten van de Red Bull RB20 overnemen. Opvallend is dat de introductie van het concept er komt nadat enkele nieuwe engineers bij Ferrari aan de slag zijn gegaan die vroeger bij Red Bull hebben gewerkt en na een zogenaamd ‘gardening leave’ nu daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan bij Ferrari. Daarbij hebben ze uiteraard kennis over concepten bij Red Bull mee kunnen nemen.

Na enkele kleinere updates de voorbije races zou de update die in Imola wordt geïntroduceerd de eerste echt grote update van het seizoen zijn. Ferrari liet eerder al verstaan dat ze de ontwikkeling van de SF-24 in drie grote fases zouden doen. In welke mate deze grote update zal bijdragen aan het dichten met de kloof van Red Bull zullen we pas in Imola te weten komen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print