Carlos Sainz: “Geluk zal bepalen hoe succesvol je in 2026 bent”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz speelt momenteel een sleutelrol in het bepalen van de racezitjes voor het F1-seizoen 2025. Er is veel interesse in Sainz maar de Spanjaard laat ook verstaan dat er een moeilijkheid is bij het bepalen van waar hij naartoe gaat.

Vanuit Audi en Mercedes zou er erg sterke en concrete interesse zijn in Carlos Sainz. Bij Audi raakte ondertussen bekend dat Nico Hulkenberg vanaf volgend seizoen voor het Stake F1 team zal rijden, de voorloper van het Audi F1 team. Sainz zelf ligt voorlopig nog niet onder contract.

“Alle opties zijn voor mij een mogelijkheid momenteel aangezien ik nog geen contract heb voor volgend jaar, ik moet alle mogelijke opties in overweging nemen,” aldus Sainz. “Gezien de ingrijpende reglementswijzigingen in 2026 lijkt het een beetje op ‘kop of munt’. Het is momenteel onmogelijk om te weten wie het tegen dan in orde zal hebben.”

Volgens Sainz zal iedere rijder die zich in 2026 bovenaan de top bevindt eerder moeten toegeven dat hij geluk had dan dat hij de juiste keuze had gemaakt op basis van voorspellingen.

“Wanneer ik de beslissing neem over waar ik in 2026 en 2027 zal racen dan maakt het niet uit hoeveel je met de teams praat, wat ze jou proberen te verkopen over hoe goed hun motor wel is, de realiteit is dat niemand het weet,” aldus Sainz. “Wanneer iemand in 2026 wint dan zal het volgens mij niet komen doordat ze een slimme beslissing hebben genomen, het is gewoon een kwestie van op het juiste moment op de juiste plaats zijn.”

“Wat 2025 betreft is het volgens mij, gezien het niveau dat ik nu toon en hoe goed ik momenteel rij, dat een competitieve wagen zeker en vast aantrekkelijk is.”

“Maar opnieuw, het hangt niet van mij af, ik moet afwachten.”