Stoffel Vandoorne: “Max verstappen houdt ervan om te klagen, ook als hij met grote voorsprong wint”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft tijdens de ‘Beyond the Grid’ podcast teruggeblikt op zijn periode in de Formule 1. Hij maakt ook de vergelijking met Max Verstappen die volgens hem “erg goed is in klagen”.

Stoffel Vandoorne mocht twee seizoenen bij het McLaren F1 team racen, in 2017 en 2018, uitgerekend de twee seizoenen waarin McLaren door één van haar moeilijkste periodes in de geschiedenis van de Formule 1 ging. In 2018 was het contrast met het eerste seizoen bij McLaren groot, toen kon Vandoorne Alonso goed bijbenen maar dat was het jaar nadien niet meer het geval. Eind 2018 zat het F1-verhaal er voor Vandoorne op, dit na een erg moeilijk seizoen waarin hij duidelijk moest onderdoen voor Fernando Alonso.

In de ‘Beyond the Grid’ podcast blikt Vandoorne terug op zijn debuutseizoen bij McLaren waarin hij ondanks het feit dat hij een rookie was en Alonso kon bijhouden toch niet geheel tevreden was met zijn performance, iets dat volgens hem eigen is aan racepiloten.

“Je bent nooit volledig tevreden. Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Je wilt het dan ook altijd beter doen,” vertelt Vandoorne die vervolgens de vergelijking maakt met Max Verstappen. Volgens Vandoorne houdt zelfs een geweldige rijder als Verstappen ervan om te klagen, omdat je als racepiloot ook dan vindt dat het nog beter had gekund.

“Wanneer je Max over de boordradio hoort dan houdt hij ervan om te klagen wanneer de dingen niet goed gaan, zelfs al wint hij met twintig seconden voorsprong. Het zit in de natuur van een atleet dat je altijd wil verbeteren.”