Krijgen we tijdens het F1-seizoen 2025 meer dan zes sprintraces?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-baas Stefano Domenicali is een grote fan van het sprintformat, in die mate zelfs dat hij volgend jaar meer dan zes raceweekends met een sprintformat op de F1-kalender wil hebben staan.

Sinds de introductie van het sprintformat volgde er afwisselend kritiek en lof maar na het meermaals sleutelen aan het format lijkt er voor dit jaar een goede consensus te zijn gevonden. Wat de fans op het circuit betreft valt er alvast veel meer te beleven en ook op commercieel vlak is een raceweekend met sprintformat interessant.

Niet verwonderlijk dat F1-baas Stefano Domenicali het aantal raceweekends met een sprintformat nog verder wil uitbreiden, dit ondanks de kritiek van heel wat rijders dat de F1-kalender nu al enorm belastend is, vooral voor het personeel van de teams.

Waarom niet?” antwoordde Stefano Domenicali op de vraag van ‘Sky Sports’ of hij overwoog om voor te stellen meer raceweekends met sprintformat toe te voegen aan de F1-kalender. Momenteel is er tijdens zes van de vierentwintig raceweekends een sprintformat.

“Ik zou zeggen dat het geweldig is. Het zorgt ervoor dat er iedere dag van het raceweekend spanning is. Het is iets dat we in de toekomst zullen bespreken. Laat ons zien hoe de sprintweekends dit jaar verlopen op de manier zoals we ze voor dit jaar bepaald hebben, maar het is zeker een onderwerp van discussie.”

Domenicali wees ook op het contrast met het raceweekend in Japan waarbij er tijdens de tweede oefensessie omwille van de regen amper actie op de baan te beleven viel, iets dat tijdens een raceweekend met sprintformat nooit zou gebeuren.

“Dat was niet goed voor de mensen die naar ons kwamen kijken, die de rijders wilden zien,” aldus Domenicali. “Ik ben er zeker van dat de teams dit zullen begrijpen. We moeten daarvoor een oplossing vinden.”