Nico Rosberg onthult wanneer zijn vriendschap met Lewis Hamilton uit elkaar spatte

Daimler Media
Daimler Media

Jarenlang waren Nico Rosberg en Lewis Hamilton dikke vrienden maar als teamgenoten bij het Mercedes F1 team werden ze elkaars grootste vijand. Of hoe een grote vriendschap plots veranderde in een grote concurrentie en vijandigheid. Nico Rosberg onthult wanneer de vriendschap met Hamilton ophield te bestaan.

Nico Rosberg maakte van bij het begin van het Mercedes F1 team deel uit van de renstal, eerst als teamgenoot van Michael Schumacher maar toen ‘goede vriend’ Lewis Hamilton het team vervoegde en er vanaf 2014 voor de wereldtitel werd gestreden veranderde er veel in de onderlinge relatie tussen Hamilton en Rosberg.

“Het gebeurde onmiddellijk toen we voor de wereldtitel begonnen te strijden, niet daarvoor,” vertelde Rosberg tegen de Duitse editie van ‘Eurosport’. “Maar zo is het altijd.”

“Wanneer je tijdens iedere race strijdt voor succes en titels dan gaat het gewoonweg niet meer, dan stopt de vriendschap. Je moet de limieten en grijze zones opzoeken om te winnen. Zeker wanneer twee rijders op zo’n hoog niveau presteren dan komt het tot conflicten. Wanneer je zelfs wereldkampioen wil worden kan je niet al te vriendelijk zijn.”

Na de introductie van de V6-hybridemotoren domineerde Mercedes jarenlang de Formule 1 waardoor Hamilton en Rosberg onderling jarenlang een verbeten strijd voor de wereldtitel voerden.

Een triest dieptepunt in de onderlinge strijd tussen Hamilton en Rosberg kregen we toen ze tijdens de eerste ronde van de GP van Spanje in 2016 tegen elkaar crashten en allebei moesten opgeven, waarna Max Verstappen zijn eerste F1-overwinning behaalde.

Uiteindelijk veroverde Nico Rosberg in 2016 zijn eerste en enige wereldtitel en dat nadat hij naar eigen zeggen ‘mentale spelletjes’ met Hamilton speelde. Rosberg nam enkele dagen later meteen ook afscheid van de Formule 1 als racepiloot.

“Ik heb nergens spijt van,” aldus Rosberg. “Het was een sensationele tijd en een mega gevecht. Ik ben er erg trots op.”

Ondertussen is Rosberg in de Formule 1 actief als analist voor het Britse ‘Sky Sports’. Daarnaast heeft hij een team in de Extreme E waar hij het met zijn team opneemt tegen het team van Lewis Hamilton.

“Het is grappig dat we opnieuw tegen elkaar strijden in de Extreme E. We wisten niet van elkaar plannen maar we hebben parallel onze teams opgebouwd. We kondigden ook kort na elkaar onze teams aan.”

“Het is geweldig dat we ons duel herbeleven.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print