George Russell: “Drie jaar achteraan bij Williams rijden duurde veel te lang maar ik kon niet weg”

Williams F1 team
Williams F1 team

Na drie seizoenen achteraan de startgrid maakte George Russell dit seizoen de gedroomde overstap naar het Mercedes F1 team. Ondanks dat Mercedes niet meer het dominante team is, is Russell bijzonder blij want de drie seizoenen bij Williams duurden hem veel te lang.

“Toen ik in 2018 bij Williams tekende was het een team dat podiumfinishes had gehaald in het constructeurskampioenschap en dat met twee keer een derde plaats en een vijfde plaats,” blikt Russell tijdens de “F1 Nation podcast’ terug op zijn beslissing om na het veroveren van de F2-titel in 2018 te tekenen bij het Williams F1 team.

“Ze hadden in 2018 een erg slecht jaar waarin ze laatste eindigden. We dachten toen echter dat het een team was dat zou kunnen terugvechten, dat ze terug rond de vijfde à derde plaats bij de constructeurs zouden geraken.”

“We waren het dan ook allemaal eens dat een periode van drie jaar een goede periode zou zijn om voor punten en misschien zelfs podiumplaatsen te vechten.”

“Achteraf bekeken was drie jaar achteraan de grid rijden met Williams veel te lang. Jammer genoeg had Claire Williams haar werk erg goed gedaan tijdens de contractbesprekingen en was er geen manier om er onderuit te komen.”

De gedroomde overstap van Williams naar Mercedes kwam er op een moment dat uitgerekend ook Mercedes een serieuze dip kent. Maar in tegenstelling tot de situatie bij Williams is dat misschien George Russell zijn geluk geweest. Russell zelf lijkt immers veel minder problemen te ondervinden met de problematische Mercedes W13 dan zijn nieuwe teamgenoot Lewis Hamilton, waarvan verwacht werd dat hij als zevenvoudig wereldkampioen Russell zou overklassen.

“Achteraf bekeken zou het erg moeilijk geweest zijn om vorig jaar of zelfs in 2020 de overstap naar Mercedes te maken,” aldus Russell.

“Om het dan tegen Lewis te moeten opnemen in een wagen die zo geëvolueerd is dat hij gedurende zoveel jaren bij zijn rijstijl past, het was bijna zijn kindje. Nu werd er voor iedereen vertrokken van een blanco blad papier, iedereen is vanaf nul begonnen. Dit was waarschijnlijk het juiste moment.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print