Stoffel Vandoorne doet schitterende zaak nadat leider Formule E-kampioenschap tijdstraf krijgt

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Tijdens de eerste van twee Formule E-races ontsnapte Stoffel Vandoorne aan een nulscore en ook na afloop van de race was er nog goed nieuws voor onze landgenoot want wk-leider Edoardo Mortara kreeg immers nog een tijdstraf.

Lange tijd leek Stoffel Vandoorne een erg goede zaak te gaan doen door tweede of derde te finishen terwijl wk-leider Mortara rond de negende à tiende plaats reed. Op enkele ronden tijd veranderde echter alles. Vandoorne viel terug naar P4 terwijl Mortara wist op te klimmen naar de vijfde plaats.

En dan was er de felle regenbui die de leiders van de race verraste. Onder andere raceleider Cassidy, Lucas di Grassi en Stoffel Vandoorne crashten terwijl Edoardo Mortara nipt wist te ontsnappen. Mortara leek zo bij een eventuele herstart een uitstekende zaak te gaan doen maar die herstart kwam er niet en de raceuitslag werd opgemaakt op basis van een ronde eerder.

Punten dus voor Vandoorne die iets wist in te lopen op Mortara maar er was nog meer slecht nieuws voor Mortara. Vlak voor de rode vlag en crashes werd een zogenaamde ‘full course yellow’ opgelegd en Mortara bleek zijn snelheid niet te hebben aangepast. Edoardo Mortara, Jake Dennis en Mitch Evans kregen voor die inbreuk vijf seconden tijdstraf.

Mortara, de leider in het Formule E-kampioenschap, valt zo terug van de vijfde naar de negende plaats in de race. De voorsprong in het kampioenschap van Mortara op onze landgenoot Stoffel Vandoorne slinkt zo van dertien naar slechts vijf punten.