Nico Rosberg: “Toto Wolff is nog steeds de beste teambaas in de F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team mag momenteel dan wel de Formule 1 niet meer domineren en door een moeilijke periode gaan, volgens Nico Rosberg is Toto Wolff nog steeds de beste teambaas in de Formule 1.

Sinds 2014, het jaar dat het tijdperk van de V6-hybridemotoren en de dominantie van Mercedes begon, staat Toto Wolff aan de leiding van het Mercedes F1 team. Samen met Mercedes behaalde hij acht constructeurstitels op rij maar na de omstreden verloren seizoensfinale in Abu Dhabi 2021 volgde een teleurstellende seizoen 2022 en ook dit jaar verloopt erg moeizaam.

Mercedes lijkt ook voor dit jaar de handdoek in de titelstrijd te werpen maar volgens voormalig Mercedes-rijder Nico Rosberg doet dit geen afbreuk aan de kwaliteiten van Toto Wolff als teambaas.

“Het is ongelooflijk moeilijk, het is voor iedereen ongelooflijk moeilijk,” aldus Rosberg. “Ze zijn zo gewoon aan succes en ze hebben het grootste succesverhaal in de sport geschreven, met acht wereldtitels op rij.”

“En ja, uiteindelijk is het Toto die verantwoordelijk is. Maar voor mij is en blijft hij de beste teammanager en teambaas in de Formule 1.”

Volgens Rosberg is het tegelijkertijd ook logische dat erg succesvolle periodes op een bepaald moment tot een einde komen.

“De competentie is eenvoudig, ik heb het zelf ervaren en deze recente successen zijn er het bewijs van,” vertelt Rosberg over de managementvaardigheden van Toto Wolff. “Maar ieder succesverhaal komt op een bepaald moment ten einde. Dat is altijd al het geval geweest en het is nu een ongelooflijke uitdaging om nu de ommekeer te maken.”