Nico Rosberg uit kritiek op Max Verstappen: “Hij mag het team wat dankbaarder zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na het raceweekend in Saoedi-Arabië heeft Nico Rosberg zich kritisch uitgelaten over de mentaliteit van Max Verstappen. Volgens Rosberg moet Verstappen beter met ’tegenslagen’ leren omgaan.

Ondanks de sterke inhaalrace was er van blijdschap niet echt sprake in het kamp Verstappen. Fans lieten zich na afloop van de race al erg kritisch uit over de manier waarop Jos Verstappen de viering van Sergio Perez zijn overwinning aanschouwde, maar er komt ook kritiek op het gedrag van Max Verstappen.

Zo is Nico Rosberg erg kritisch op hoe Max Verstappen zich het voorbije weekend heeft gedragen. Ondanks een sterke inhaalrace en tweede plaats tijdens de race uitte Max Verstappen felle kritiek op zijn team, iets dat volgens Nico Rosberg gezien de omstandigheden niet echt gepast is.

“Ik denk niet dat het een goede aanpak en mentaliteit van Verstappen is, zeker zo vroeg in het seizoen,” uitte Rosberg, die analist is voor Sky Sports, kritiek op Verstappen zijn uithaal naar het team. “Zeker niet wanneer je team zo’n geweldig werk heeft verricht en iedereen zo hard heeft gewerkt voor jou. Ik denk dat hij vriendelijker kan zijn. Dit is niet mooi om te zien.”

Nico Rosberg zou ook vernomen hebben dat Max Verstappen op zaterdag na het probleem tijdens de kwalificatie de briefing van het team heeft overgeslagen en naar het hotel is gegaan, iets dat volgens Rosberg niet echt respectvol is tegenover het team. Gevraagd naar een reactie ontkende Red Bull die bewering.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print