Nicolas Todt: “Charles Leclerc is mijn grootste trots”

Maandag raakte bekend dat Charles Leclerc zijn contract bij Ferrari met drie jaar verlengd werd. Het scheelde echter niet veel of we hadden Charles Leclerc nooit in de Formule 1 gezien.


Leclerc ligt onder contract bij Nicolas Todt, de zoon van FIA-president Jean Todt. Het was Nicolas Todt die jaren geleden het talent en potentieel in de jonge Monegask zag.

Zonder Nicolas Todt was Charles Leclerc waarschijnlijk nooit in de Formule 1 geraakt en Nicolas Todt is dan ook erg trots op wat hij en Leclerc samen bereikt hebben.

“Ik tekende met Charles op zijn 14 jaar een contract,” vertelde Nicolas Todt tegenover ‘Motorsport-Magazin’. “Hij moest stoppen met karting omdat hij zonder geld kwam te zitten. Ik besloot hem te helpen.”

“Ik introduceerde hem enkele jaren geleden bij Ferrari en vandaag rijdt hij voor het F1-team. Niemand kan zeggen dat hij er zomaar geraakt is. Wij zijn er immers samen in geslaagd dit te verwezenlijken.”

“Voor mij is iemand zoals Charles mijn grootste trots, het feit dat we er samen voor gingen en dit samen verwezenlijkt hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print