Niet de tear-off van Max Verstappen veroorzaakte remproblemen bij Charles Leclerc, wel Lance Stroll zijn tear-off

F1 - screenshot
F1 - screenshot

Tijdens de GP van België kreeg Charles Leclerc problemen met zijn voorste remmen die oververhit geraakten door een tear-off die in één van zijn brake ducts terechtkwam. Uit een grondige analyse van de beelden blijkt nu de bewuste tear-off niet van Max Verstappen zijn F1-bolide kwam maar wel van Lance Stroll.

Op onderstaande screenshots is te zien hoe een tear-off recht naar de brake duct van Leclerc vliegt. Die blijft vervolgens in de brake duct steken waarna de remmen oververhit geraakten en Leclerc een pitstop moest maken om de tear-off te verwijderen.

Aanvankelijk werd gedacht dat de bewuste tear-off afkomstig was van Max Verstappen maar uit een grondige analyse van de beelden blijkt dat Stroll zijn tear-off rakelings langs de brake duct van Verstappen zijn F1-bolide vliegt, wordt aangezogen en vervolgens naar Leclerc vliegt.

Daar bleef de tear-off vervolgens steken en blokkeerde hij de koeling van Leclerc zijn remmen. Het scheelde dus niet veel of Max Verstappen en niet Charles Leclerc was het slachtoffer.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print