Verliest Mick Schumacher binnenkort de steun van Ferrari?

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens diverse berichten zou Mick Schumacher op weg zijn om eind dit seizoen uit de Ferrari Driver Academy gezet te worden. Die stap zou er eveneens voor kunnen zorgen dat Schumacher eind dit seizoen het Haas F1 team verlaat.

Al enkele weken zijn er geruchten dat het Haas F1 team zou overwegen om Mick Schumacher te vervangen door een andere rijder. Schumacher zijn positie kwam ter discussie door twee zware crashes en de erg lange zoektocht naar zijn eerste wk-punten in de Formule 1.

Tijdens het raceweekend in Spa-Francorchamps namen de speculaties over een aan de kant zetten van Mick Schumacher door de Ferrari Driver Academy toe. Wetende dat het Haas F1 team met Ferrari-motoren rijdt lijkt dat ook de voorbode van een exit bij het Amerikaans team.

Schumacher zijn naam werd dan weer genoemd als mogelijke vervanger van Fernando Alonso bij Alpine, al lijkt Pierre Gasly daar nu de belangrijkste rijder die ze in overweging nemen. Feit is dat Mick Schumacher zijn F1-toekomst meer dan ooit ter discussie staat.

De komende weken zullen duidelijkheid moeten brengen …

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022