F1-rijders opgetogen over Spa-deal voor 2023 en ze hopen dat er nog meer edities zullen volgen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De F1-rijders zijn opgetogen over het feit dat ze ook volgend jaar zullen afzakken naar Spa-Francorchamps en na de geslaagde aanpassingen aan het circuit hopen ze ook dat er nog meer edities zullen volgen.  

Afgelopen weekend werd er bekendgemaakt dat er ook volgend jaar een GP van België op de F1-kalender zal staan maar de overeenkomst is er eentje van slechts een jaar. De onzekerheid over de toekomst van de Formule 1 in Spa-Francorchamps blijft op die manier toch nog als een schaduw boven de race hangen.

Nochtans zijn er veel inspanningen geleverd die bovendien gesmaakt werden door de rijders. In bepaalde bochten werden de uitloopstroken in asfalt vervangen door grindbakken en op andere plaatsen werden vangrails verder van de baan geplaatst. Het meest opvallende is waarschijnlijk de hertekende omgeving van de legendarische Raidillon met een nagelnieuwe tribune.

“Het is een van de beste races op de kalender,” vertelde Carlos Sainz. “Ze hebben ook uitstekend werk geleverd met de wijzigingen die ze hebben aangebracht, zoals uitloopstroken vervangen door grindbakken en Eau Rouge een stuk veiliger gemaakt.”

“Het zijn allemaal aanpassingen in de goede richting en ik vind dat we ze daarvoor moeten feliciteren. Het levert een betere show op en we kijken er naar uit om hier terug te keren in de toekomst. Hopelijk kan de race op de lange termijn op de kalender blijven,” besluit de Ferrari-rijder.

Wereldkampioen Max Verstappen windt er geen doekjes om en noemt Spa gewoon zijn favoriete circuit van het seizoen. Hij riep zijn collega’s afgelopen weekend dan ook op om zich te laten horen om Spa-Francorchamps op de kalender te houden.

“Het is mijn favoriete circuit op de kalender, het is ongelooflijk,” aldus Verstappen na zijn inhaalrace op zondag. “Vooral als de auto goed werkt, zoals tijdens de kwalificatie. Het was echt aangenaam om te rijden.”

“Als het van mij afhangt zullen we nooit stoppen met hierheen te komen maar uiteindelijk is het niet aan mij om dat te beslissen. Maar ik ben heel blij dat het hier is en dat we volgend jaar zullen terugkomen.”

Sergio Perez is niet zeker of het enthousiasme van de rijders enige invloed gehad heeft om de race ook volgend jaar op de kalender te houden.

“Ik wou dat ik anders kon denken maar volgens mij heeft het enthousiasme van de rijders niet meegespeeld in de beslissing om Spa ook volgend jaar een plaats op de kalender te geven,” aldus Perez. “Het is een unieke plek waar we allemaal graag heen komen. De echte fans genieten er van naar hier te komen.”

De GP van België leverde ook dit jaar een spectaculaire race op met negenenveertig inhaalmanoeuvres op vierenveertig ronden en een fantastisch resultaat voor wereldkampioen Max Verstappen, die zijn talrijke supporters trakteerde op een van de dominantste overwinningen uit zijn carrière. 

De fans aanwezig op het circuit en thuis voor de buis hebben zich geen moment verveeld, net zoals de rijders op de baan. Het onzekere klimaat blijft uiteraard een uitdaging, dat weet ook George Russell.

“Als race is Spa uitzonderlijk,” vertelt Russell. “Een minpunt is natuurlijk het weer, je weet nooit wat je zal krijgen hier, maar het is een plek waar ik van geniet.”

Daniel Ricciardo was dan weer blij dat de fans dit jaar een mooie race te zien kregen in tegenstelling tot de verregende editie van vorig jaar.

“Het is goed dat Spa op de kalender blijft,” aldus Ricciardo. “Zeker als het weer is zoals dit jaar in tegenstelling tot vorig jaar.” 

“Ik heb gezien dat Max gewonnen heeft, dat betekent dus dat hij veel moest inhalen, hopelijk was het een goede race. Ik ben blij voor Spa, en of ik er nu bij ben of niet ben ik blij voor de F1 als geheel. Dit circuit verdient een race.”

Sebastian Vettel, die er volgend jaar zeker niet meer zal bij zijn, vindt Spa een race die snel voorbij gaat en nooit saai  wordt. Hij zou het spijtig vinden om de race de kalender zien te verdwijnen.

Valtteri Bottas liet dan weer weten dat de Formule 1 dit soort circuits nodig heeft. Het mag duidelijk zijn niet alleen de F1-fans zijn fan, ook de rijders …

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022