Niet elke Italiaan droomt van Ferrari

De Italiaanse Force India-rijder Vitantonio Liuzzi is tevreden over zijn zitje bij Force India. Zijn droom is echter een overstap naar het Britse McLaren.
Voor de 28-jarige rijder Tonio Liuzzi begon alles zowat in 2002. De jonge Italiaan mocht toen namelijk zijn eerste test in de F1 afleggen bij de renstal Williams. In de eerste helft van dit seizoen verliepen de zaken iets minder goed voor Liuzzi. Dat zou dan weer vooral aan het nieuwe chassis van Force India hebben gelegen.

Tijdens de afgelopen Grote Prijs van Canada wist Liuzzi het weer opvallend beter te doen in het oude chassis. De Italiaanse rijder kreeg al snel een verlenging van zijn contract met één seizoen, iets waar hij uiteraard niet anders dan tevreden mee kan zijn. Geweten is wel dat zowat elke Italiaan op een bepaalde dag voor Ferrari wil rijden. Toch is een overstap naar het Britse McLaren de ware droom van Liuzzi.

“Ik voel me momenteel erg goed bij Force India. Ik zal er ook in 2011 blijven rijden maar mijn absolute droom is op een bepaalde dag voor McLaren te kunnen racen. McLaren was altijd al mijn favoriete renstal. Force India doet het momenteel eveneens erg goed want men mag niet vergeten dat het budget er een stuk lager ligt. We moeten op dit ogenblik vooral leren verbeteren met minder middelen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}