Nieuw chassis voor Mark Webber in Japan

Mark Webber zal tijdens de GP van Japan met een nieuw chassis rijden, dat komt door de hevige schade die de wagen van Mark Webber opliep tijdens de GP van Zuid-Korea.
image
Adrian Sutil reed tijdens de GP van Zuid-Korea tegen de wagen van Mark Webber. De Australiër wou vervolgens zijn race hervatten maar moest zijn wagen aan de kant zetten omdat zijn wagen in brand vloog. Na onderzoek van Red Bull bleek een kapotte olieradiator die olie lekte en dat op de uitlaten terecht kwam de hevige brand veroorzaakte.

Er was serieuze schade aan Webber zijn wagen. Nadat het team de beschadigde wagen onderzocht had bleek dat het chassis in die mate beschadigd werd dat Webber voor de GP van Japan een nieuw chassis nodig heeft.

“Het is een nieuwe wagen,” zei Webber in Japan. “De motor en de versnellingsbak zijn nog in orde, het is alleen een nieuw chassis. Het chassis werd eerlijk gezegd zwaarder beschadigd door de impact van de crash dan door de brand.”

“Ik ben de bosbranden uit Australië gewoon. Ik gebruikte de brandblusser aan boord van de wagen maar die hielp niet voldoende. De marshalls spraken geen woord Engels dus ik kon met hen niet echt spreken. Wat kon ik nog meer doen? Ik kon de brand moeilijk uitblazen …,” vatte Webber het voorval ludiek samen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print