Nieuw motorenreglement kan uitgesteld worden

De FIA keurde onlangs het nieuw motorenreglement voor 2013 goed en daarover is al heel wat discussie ontstaan. De FIA en Jean Todt staan eventueel echter open voor een latere invoering ervan.
De bedoeling is dat de motoren kleiner worden, een turbo krijgen, en vooral minder gaan verbruiken. Dat is kort samengevat het voorstel dat op tafel ligt. Maar niet iedereen ziet het zitten om al tegen 2013 over te stappen naar het nieuwe reglement.

Langs de ene kant is er Renault, dat absoluut het nieuwe reglement tegen 2013 wil, anders dreigt het ermee om zich terug te trekken uit de sport. Anderzijds zijn er enkele andere teams die de deadline van de introductie te vroeg vinden.

“De teams hebben de regels voorgesteld en de FIA heeft ze geaccepteerd,” aldus Todt tijdens een interview met Diario Sport. “Het voorstel is niet zomaar uit de lucht komen vallen. We hebben 11 meetings gehad waarop we alles samen met de managers van de motorenleveranciers besproken hebben.”

“Als ik met Renault spreek, dan zeggen ze me dat ze de Formule 1 zullen verlaten indien het regelement niet in 2013 geïntroduceerd wordt. Wanneer ik met Mercedes en Ferrari spreek, dan zeggen ze me dat ze de introductie enkele jaren later willen zien. Ze zijn niet tegen het reglement, ze willen alleen een andere datum.”

Jean Todt hoopt alvast op een oplossing en zal de komende dagen opnieuw rond de tafel gaan zitten met de verschillende motorenleveranciers.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print