Nieuwe Audi CEO spreekt speculaties tegen: “Dit is een duidelijk signaal dat onze F1-deelname bevestigt”

Audi Sport
Audi Sport

Gernot Dollner, de nieuwe CEO van Audi, heeft gereageerd op de aanhoudende geruchten dat Audi de stekker uit haar toekomstig F1-project zou willen trekken. Volgens Dollner heeft Audi duidelijk het engagement opgenomen om in de F1 te stappen en houdt het zich daar ook aan.

Audi kondigde vorig jaar tijdens de GP van België haar F1-deelname vanaf 2026 aan en neemt daarvoor een belang in het Zwitserse Sauber. Toch ontstonden er de voorbije maanden speculaties dat Audi haar F1-deelname alsnog in de koelkast zou willen stoppen. Bij Audi hebben ze naar eigen zeggen echter geen plannen om toch niet deel te nemen aan de F1 en gaan ze verder met de ontwikkeling van de nieuwe motor.

“Dit is een duidelijke beslissing van de raad van bestuur en de overkoepelende raden van toezicht bij Audi en Volkswagen dat Audi in 2026 in de Formule 1 zal stappen. Dat plan staat vast,” vertelde Gernot Dollner in gesprek met het Duitse zakenblad ‘Handelsblatt’ terwijl hij ook erkende dat de vorige managementstructuur niet snel genoeg beslissingen kon nemen en uitvoeren.

“We hanteerden een zeer complexe structuur met heel wat comités. Dat is waarom we nu een volledig niveau van comités onder de raad van bestuur geschrapt hebben.”

“Kort samengevat: we kunnen nu sneller erg belangrijke beslissingen nemen en dat door de volledige raad van bestuur.”