Nieuwe F1-bolide Ferrari op dieet gezet: “Hij komt onder het minimumgewicht”

Ferrari
Ferrari

Ferrari wil dit jaar met haar nieuwe F1-bolide een grote stap vooruit zetten om zo de strijd met Red Bull aan te kunnen gaan. Om dat doel te bereiken wordt de nieuwe Ferrari F1-bolide op een streng dieet gezet.

Volgens de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ zal de nieuwe Ferrari F1-bolide aanzienlijk minder wegen dan haar voorganger van 2023, de SF-23. Zo zou de Ferrari 676, zoals de nieuwe Ferrari F1-bolide voor 2024 tot nu toe intern genoemd wordt, zelfs onder het minimumgewicht van 798 kg uitkomen.

Het gewichtsverschil met 2023 zou zo’n zes kilogram bedragen maar net als de andere teams moet Ferrari echter het minimumgewicht respecteren en daarom extra gewicht toevoegen. Dat heeft echter ook een belangrijk voordeel want zo kan Ferrari de gewichtsverdeling zelf optimaliseren wat de performance en ‘drivability’ verbetert.

Afwachten of de nieuwe Ferrari F1-bolide daadwerkelijk aanzienlijk op dieet is gezet en of Ferrari tijdens het eerste raceweekend in Bahrein daadwerkelijk de strijd met Red Bull kan aangaan.