“Nieuwe F1-racedirecteurs testen allebei positief op coronavirus COVID-19”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De beide vervangers van Michael Masi hebben volgens ‘Sky Sports’ positief getest op COVID-19, de kans bestaat dat geen van beide heren aanwezig zal kunnen zijn in Miami.

In de nasleep van de controversiële seizoensfinale van vorig seizoen werd racedirecteur Michael Masi uit zijn functie ontheven. Na een grondig onderzoek werd ook beslist om de rol van racedirecteur een andere invulling te geven en de verantwoordelijkheid op te splitsen. 

Zo werd Masi vervangen door twee nieuwe racedirecteurs, Niels Wittich en Eduardo Freitas, die op hun beurt ook nog worden bijgestaan door een soort van videoref. Tijdens de eerste races van het nieuwe seizoen was het Niels Wittich die de functie van racedirecteur vervuld heeft.

Iets meer dan een week voor de GP van Miami hebben beide heerschappen volgens ‘Sky Sports’ positief getest op COVID-19 en de kans bestaat dat ze allebei niet naar de race zullen kunnen afzakken. De FIA heeft nog niet gereageerd maar Craig Slater van ‘Sky’ zegt dat hij het nieuws gehoord heeft van een bron bij de FIA.

“Ik heb hier geen bevestiging van gekregen van de FIA zelf,’ zei Slater. “Toen ik vanavond contact met hen opnam hebben ze deze berichten als ongefundeerd bestempeld.”

“Ze zeggen dat ze alleen medische informatie over het personeel vrijgeven als het relevant is voor het verloop van een evenement,” zei hij. “Maar ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat beide wedstrijdleiders positief getest zijn.”

Als geen van beide de rol van wedstrijdleider kan vervullen in Miami is de hamvraag natuurlijk wie hen zal vervangen. Daar is onzekerheid over maar het is wel zeker dat het niet Michael Masi zal zijn.

“Er zouden alternatieven zijn,” zei Slater. “Maar Michael Masi is geen realistisch alternatief. Zoals ik het begrijp bevindt hij zich momenteel in Australië en wordt hij niet beschouwd als een mogelijke stand-in.”

Ook Herbie Blash, die Wittich en Freitas bijstaat in een adviserende rol, zal het niet worden. Er is ook geen vaste vervanger voor de twee wedstrijdleiders en als ze eventueel niet zouden kunnen afzakken naar Miami zal dat voor de nodige kopzorgen zorgen bij de FIA.

“Dus laten we op dit moment zeggen dat het eerder een kopzorg is dan iets dat het evenement zelf echt bedreigt,” concludeerde Slater.

“Maar het is echt een belangrijke kopzorg,” voegde hij eraan toe. “Dit is een drukke en zeer moeilijke taak voor iemand om op korte termijn in te stappen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print