Nieuwe Ferrari-CEO heeft vertrouwen in nieuwe deal met de F1

De nieuwe CEO van Ferrari, Louis Camilleri, heeft laten weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de Scuderia ook na 2020 nog in de Formule 1 actief zal zijn.


Door het plotse overlijden van Sergio Marchionne werd Louis Camilleri CEO van het legendarische Italiaanse automerk. Waar zijn voorganger de harde taal niet schuwde en zich toonde als een keiharde onderhandelaar lijkt Camilleri meer van een diplomatische aanpak te houden.

Tijdens zijn eerste persconferentie als CEO van Ferrari liet de Amerikaan weten dat hij er vertrouwen in heeft dat ze een overeenkomst kunnen vinden met de F1 over een verblijf in de sport na 2020.

“Als de basisprincipes van de sport behouden blijven, daarmee bedoel ik dat F1 de koningsklasse van de autosport blijft op het vlak van innovatie en techniek en de races weer spannend worden, ben ik ervan overtuigd dat de Formule 1 leefbaar blijft,” aldus Camilleri tegenover ‘Motorsport.’

“Ik denk dat iedereen het daarmee eens is, hoe we dat zullen bereiken is een andere zaak.”

“Volgens mij is het duidelijk dat er drie pijlers zijn. Je hebt de technische reglementen, het financiële aspect en de bestuurlijke aspecten. Op een bepaald moment moeten deze drie samenkomen.”

“Ik heb er alle vertrouwen in dat het in ieders belang is dat we een overeenkomst kunnen maken die voor iedereen leefbaar is. Bovendien ben ik eerlijk gezegd niet bereid om er veel over te zeggen want ik heb nog nooit via de media onderhandeld en ik zal dat in de toekomst ook niet gaan doen. Ik hoop dat u dat begrijpt.”

Camilleri ontkent niet dat hij andere stijl heeft dan zijn voorganger maar één passie hebben de twee gemeen, namelijk het verlangen om Ferrari succesvol te laten zijn.

“We hebben het meermaals gehad over zowel Ferrari als Philip Morris, dus ik mis hem wel. Hij was ook een ongelooflijk persoon met een grenzeloze energie, zeer intelligent en net zoals ik, enorm ambitieus.”

De nieuwe CEO legt ook uit dat hij het team liever laat verder werken op de ingeslagen weg dan zomaar in het wilde weg wijzigingen door te voeren.

“Het team zit duidelijk in een goede periode en ik ben dan ook blij hen daarin te volgen,” gaat Camilleri verder. “Het is een geweldig team, dus je hoeft geen grote veranderingen te verwachten. Ik heb de ambitie, net zoals iedereen in het team, om te winnen en te blijven winnen.”

Op de vraag hoeveel van zijn tijd hij precies aan de Formule 1 zal spenderen moet Camilleri het antwoord schuldig blijven.

“Als je CEO bent kan je geen percentages kleven op hoeveel tijd je waaraan zal besteden. Je besteed zoveel mogelijk tijd aan alles en dat ben ik dan ook van plan te doen.”

“We hebben een goed management. Ik heb overduidelijk een goede teambaas en die heeft op zijn beurt een goed team. Dat is de grote kracht van het team, Ferrari is een juweel en ik moet ervoor zorgen dat het schittert,” besluit de Amerikaan op poëtische wijze.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022