“Nieuwe Ferrari F1-bolide heeft succesvol alle crashtests voor 2023 doorstaan”

Ferrari
Ferrari

Een officiële mededeling hebben we van Ferrari niet gekregen maar de nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2023 zou ondertussen succesvol alle crashtests hebben doorstaan.

Nadat eerder al bekend raakte dat de Haas F1-bolide voor 2023 alle crashtests succesvol had doorstaan zou nu ook de Ferrari F1-bolide voor 2023 de door de FIA verplichte crashtests succesvol doorstaan hebben.

Volgens de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’ zou het chassis van ‘project 675’ de crashtests succesvol doorstaan hebben. ‘Project 675’ is de interne naam waaronder de F1-bolide voor 2023 binnen Ferrari bekendstaat. De ontwikkeling van de nieuwe Ferrari F1-bolide lijkt dus goed te verlopen.

De crashtests succesvol doorstaan is een erg belangrijke stap want sinds enkele jaren moeten alle crashtests doorstaan worden alvorens er aan een officiële sessie, waaronder ook de wintertests vallen, mag deelgenomen worden.

Naast het chassis zou Ferrari ook een belangrijke stap vooruit zetten met haar F1-motor. Die zou maar liefst 30 pk sterker zijn dan de motor van het voorbije seizoen (Lees: “Nieuwe Ferrari-motor gaat knallen: 30 pk extra!”).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print