Nieuwe Ferrari F1-bolide zal onder het minimumgewicht gaan: “Een belangrijk voordeel tegenover de concurrentie”

Ferrari
Ferrari

Er raken steeds meer details bekend over de nieuwe Ferrari F1-bolide voor het seizoen 2023, ook wel gekend als ‘project 675’. Als we het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’ mogen geloven duikt de nieuwe F1-bolide zelfs onder het minimumgewicht dat door het F1-reglement wordt voorgeschreven.

Bij Ferrari zetten ze alles op alles om komend seizoen een belangrijke stap vooruit te zetten zodat ze hopelijk in 2023 wel voor de wereldtitel kunnen strijden. Eerder werd al gesuggereerd dat de nieuwe Ferrari-motor maar liefst 30 pk krachtiger zal zijn. Gecombineerd met een verbeterde betrouwbaarheid moet dat voor een belangrijke stap vooruit zorgen maar er is volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ meer op komst.

Ook op het vlak van het gewicht zou Ferrari een belangrijke stap vooruit zetten. Daar waar Mercedes en Red Bull in 2023 met heel wat overgewicht af te werken kregen lijkt Ferrari met haar nieuwe F1-bolide op weg om onder het minimumgewicht van 796 kilogram te duiken. Volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ zal de nieuwe Ferrari F1-bolide immers 3 kilogram minder wegen.

Doordat de opvolger van de F1-75 daarmee onder het minimum gewicht zou duiken krijgt Ferrari een belangrijk voordeel. Het moet weliswaar extra gewicht aan de wagen toevoegen maar het kan dat op plaatsen doen die de balans van de wagen verbeteren en zo ook de bandenslijtage verminderen. Daarmee zou Ferrari dus twee vliegen in één klap slagen.

Afwachten hoe de Ferrari F1-bolide eruit zal zien, dat komen we op 14 februari te weten. Het exacte tijdstip en de locatie van de presentatie zijn echter nog niet bekendgemaakt.