Toto Wolff: “Nieuwe Mercedes F1-bolide zal boordevol verrassingen zitten”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff zal de nieuwe wagen een heel stuk competitiever zijn en vol verrassingen zitten, al geeft Wolff ook toe dat je het op het eerste zicht niet zou merken.

“De laatste keer dat ik de wagen zag dacht ik dat hij er hetzelfde uitzag als de W13 maar ik hoop uiteraard dat hij niet hetzelfde is,” aldus de Mercedes-motorsportbaas. “Ik ben zoals jullie. Ik zie hem in de windtunnel en hij ziet er hetzelfde uit als de wagen van het voorbije jaar maar ze zeggen me dat hij ‘onderhuids’ helemaal anders is. Het draait hem rond de airflow, de verdeling van het gewicht, de aero map.”

Volgens Toto Wolff waren de wijzigingen die het voorbije seizoen doorheen het jaar aan de wagen werden gedaan ook niet steeds visueel merkbaar.

“Halverwege het jaar hebben we de wagen ingrijpend veranderd,” aldus Wolff. “We hebben het concept van de wagen veranderd maar dat kon je aan de hand van het bodywork niet echt zien.”

“We begrijpen nu veel beter de problemen die we hadden. Het is zoals een ajuin die je laag na laag moet pellen om de volgende laag met problemen te ontdekken. We zijn echter tot het punt gekomen waarop we erg goed weten waardoor de wagen niet goed presteerde.”

Volgens Toto Wolff werkt Mercedes volop aan heel wat ontwikkelingen die Lewis Hamilton en George Russell komend seizoen in staat moeten stellen om te strijden voor overwinningen en hopelijk ook de wereldtitel.

“De nieuwe wagen zal vol verrassingen zitten,” aldus Wolff. “Ik denk dat we gedurende de winter onze problemen zullen oplossen. We zullen onze rijders op zijn minst een stabiele basis kunnen geven waarop ze verder kunnen bouwen.”

“I think if we’re able to solve that over the winter, at least we can provide a stable platform to the drivers and we can develop it from there.”