Nieuwe investeerder van 200 miljoen pond voor McLaren: racezitje Stoffel Vandoorne bedreigd?

McLaren heeft een nieuwe investeerder aangetrokken die maar liefst 200 miljoen Britse pond investeerder in het Britse sportwagenmerk. De investering is goed nieuws voor McLaren maar zou wel eens slecht nieuws voor Stoffel Vandoorne kunnen betekenen.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Nidala (BVI) Limited, dat gecontroleerd wordt door de Canadese zakenman Michael Latifi, heeft naar verluidt een investering van maar liefst 200 miljoen Britse pond in de McLaren Groep gedaan, wat neerkomt op ongeveer 10 procent van de groep.

Daarmee is Nidala Limited de eerste nieuwe investeerder in McLaren sinds het vertrek van Ron Dennis. De overige investeerders in McLaren zijn Mumtalakat, een investeringsfonds uit Bahrein dat ongeveer 56 procent van McLaren bezit en Mansour Ojjeh.

De nieuwe investering is uiteraard goed nieuws voor de McLaren Groep, waaronder ook het McLaren F1 team en McLaren Automotive vallen. De financiële positie van de groep wordt door de investering aanzienlijk versterkt maar tegelijkertijd wordt er nu ook druk gespeculeerd of de investering gevolgen zal hebben voor de rijdersbezetting van het McLaren F1 team in 2019.

Michael Latifi is immers de vader van Nicholas Latifi die momenteel testrijder is bij Force India. Gezien het feit dat de contracten van Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne eind dit seizoen aflopen behoort het dus zeker en vast tot de mogelijkheden dat Nicholas Latifi eventueel volgend jaar als racepiloot in de McLaren zit.

Een andere mogelijkheid is uiteraard dat Nicholas Latifi voor het seizoen 2019 wordt aangesteld als test- of reserverijder en dat met het oog op een eventueel racezitje in 2020.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023