Coulthard: “Natuurlijk kan je op Zandvoort een F1-race houden”

Voormalig F1-piloot David Coulthard is een fan van het circuit in Zandvoort. Volgens de Schot moet het perfect mogelijk zijn om er een Nederlandse F1-race te organiseren.


David Coulthard gaf gisteren samen met Daniel Ricciardo en Max Verstappen een F1-demo op het circuit van Zandvoort. De demo’s werden fel gesmaakt door het Nederlandse publiek en uiteraard doet dit opnieuw dromen van een Nederlandse F1-race.

Er wordt al langer in Nederland gekeken naar mogelijke locaties voor een GP van Nederland. Daarbij valt ook regelmatig de naam van Zandvoort. Volgens sommigen is het circuit niet geschikt voor de Formule 1 maar daar is David Coulthard het niet mee eens.

“Qua circuit zie ik niet in waarom het niet zou kunnen,” aldus Coulthard tegenover ‘Motorsport.com’. “We racen in Monaco, we racen in Singapore, dat zijn circuits zonder uitloopzones.”

Volgens Coulthard kan de FIA echter toch nog enkele bezwaren hebben op de eventuele organisatie van een F1-race op het circuit van Zandvoort.

“De enige reden waarom het niet zou kunnen is omdat de FIA problemen kan hebben met de grootte van de paddock en bepaalde uitloopzones. Verder kan je hier een race houden, natuurlijk,” meent Coulthard.

Naast David Coulthard liet ook Mercedes F1-piloot Valtteri Bottas vorige week al verstaan dat een F1-race op het circuit van Zandvoort tot de mogelijkheden moet behoren.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023