Mercedes maakt zich zorgen over GP van Monaco

Toto Wolff, teambaas bij Mercedes, geeft toe bezorgd te zijn over hun kansen om de GP van Monaco van komend weekend te winnen. Vorig jaar was de race in de straten van Monaco immers een grote uitdaging voor de wereldkampioen.


Vorig jaar eindigden Valtteri Bottas en Lewis Hamilton respectievelijk vierde en zevende tijdens de GP van Monaco, nadat de Brit een moeilijke kwalificatie kende en als veertiende startte.

Genoeg redenen dus voor Toto Wolff om zich zorgen te maken over de komende editie van de GP van Monaco, hoewel zijn team de laatste twee grote prijzen van dit seizoen won.

“Afgelopen jaren zagen we vaak dat er circuits waren die ons niet goed liggen, voor welke reden dan ook. Monaco, Boedapest en Singapore zijn allemaal races waar we vorig jaar minder goed presteerden.”

“Het is dan ook een grote uitdaging voor ons om dit jaar terug te komen, ook al gedraagt de auto van dit jaar zich een stuk beter. Maar we hebben nog steeds niet gevonden waarom onze wagens niet snel zijn in de straten van Monaco.”

Lewis Hamilton is volledig akkoord met zijn teambaas en verwacht een sterke prestatie van Red Bull. “De GP van Monaco wordt een grote uitdaging”, klinkt het ook bij Hamilton. “Het wordt moeilijk om de concurrentie te verslaan. Ricciardo was in Spanje veel sneller in de laatste sector, waar alles draait om neerwaartse druk. Ze zullen dus snel zijn in Monaco.”

“Ook de GP van Canada wordt niet makkelijk. Het is er immers extreem moeilijk om temperatuur in de banden te krijgen. We zullen dan ook enkele ronden moeten rijden voordat de banden op temperatuur zijn. De komende races worden dus een uitdaging voor ons. Ik denk niet dat elke race zal verlopen zoals het in Spanje het geval was.”

Ook Valtteri Bottas verwacht dat Red Bull het te kloppen team zal worden.

“Het is moeilijk om te zeggen hoe goed we het zullen doen in Monaco, want de prestaties tussen de teams zijn tot dusver elk weekend anders geweest.”

“We weten wel dat het circuit niet het beste is voor ons. Red Bull zal volgens mij erg sterk zijn en Ferrari stond hier vorig jaar op pole. Het wordt dus niet makkelijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023