Ross Brawn: “Ferrari zal er opnieuw staan in Monaco”

De GP van Spanje was een mindere race van Ferrari, het eerste echt vormdipje van de Scuderia dit seizoen. Volgens Ross Brawn zullen we in Monaco echter opnieuw een sterk Ferrari zien.


Er was veel te doen rondom de bijzondere ‘Halo-spiegels’ die Ferrari introduceerde tijdens het raceweekend in Spanje. Al vanaf donderdag waren alle ogen daardoor op Ferrari gericht, maar de rest van het raceweekend verliep minder goed voor de Scuderia.

Kimi Raikkonen moest opgeven en Sebastian Vettel geraakte op een nieuwer setje banden niet voorbij een gehavende Max Verstappen. Toch moeten de fans van de Scuderia zich volgens Ross Brawn niet ongerust maken.

“Voor de eerste keer dit seizoen domineerde Mercedes een volledig raceweekend,” aldus de sportief directeur van de Formule 1. “Barcelona was de tweede overwinning dit seizoen voor Mercedes maar de prestatie die het neerzette was veel grootser dan in Baku.”

“Hamilton en Bottas toonden opnieuw even het ware potentieel van de wagen waarover Mercedes beschikt, net zoals Hamilton dat deed tijdens de kwalificatie in Melbourne. Vooral Hamilton kende een weekend waarin hij quasi onaantastbaar leek te zijn, vooral tijdens de race.”

Brawn denkt echter niet dat de prestatie van Mercedes in Barcelona nu een ommekeer zal betekenen, dat de rest van het seizoen opnieuw door Mercedes zal gedomineerd worden.

“Het is niet eenzijdig. Ik verwacht dat de Scuderia in Monaco stevig zullen terugvechten, net als Red Bull dat in Spanje zeer competitief was maar niet voldoende om te strijden voor de pole of de overwinning.”

“Voor het eerst dit jaar kende Ferrari een vormdipje. Tijdens de vier races daarvoor kon Ferrari strijden voor de pole, het veroverde drie van de vier poleposities, en kon het strijden voor de overwinning. Dit alles deed uitschijnen dat de SF71H de beste wagen was.”

“Nu komt Monaco en ik verwacht dat Ferrari daar zeer sterk zak presteren en over een goede snelheid zal beschikken, voldoende om in staat te zijn te winnen,” besluit Brawn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023