Nieuwe ‘korte’ neus McLaren faalt voor crashtest

De nieuwe ‘kortere’ neus die McLaren voor haar MP4-30 had ontwikkeld heeft de door de FIA verplichte crashtest niet succesvol doorstaan.

Bij McLaren-Honda stelt men alles in het werk om de competitiviteit te verbeteren. Uiteraard horen daar naast upgrades voor de motor ook nieuwe onderdelen bij. Bij McLaren heeft men alvast enkele nieuwe onderdelen klaar tegen de volgende race die in Oostenrijk plaatsvindt.

Onder die nieuwe onderdelen bevindt zich ook een nieuwe ‘korte’ neus. Die neus moet eerst de verplichte crashtest van de FIA doorstaan. Dat is tijdens de eerste poging echter niet gelukt. De ontwerpers van McLaren zullen dus enkele wijzigingen moeten doorvoeren om er voor te zorgen dat de nieuwe neus de crashtest alsnog in de aanloop naar de GP van Oostenrijk succesvol doorstaat.

“Enkele belangrijke aërodynamische updates vereisen een crashtest. Het gebeurt zelden dat dergelijke onderdelen de eerste crashtest meteen succesvol doorstaan,” aldus een woordvoerder van het team. “We hebben er alle vertrouwen in dat onze nieuwe neus op korte termijn de crashtest zal doorstaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}