Renault is klaar om haar F1-motor krachtiger te maken

Renault Sport F1 is naar eigen zeggen klaar om de focus te verschuiven van het verbeteren van de betrouwbaarheid naar het krachtiger en competitiever maken van haar F1-motor.

Renault kende tot dusver een erg moeilijk seizoen. De Franse motorleverancier werd geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen, maar ook de competitiviteit liet te wensen over. De voorbije weken zette Renault dan ook alles op alles om de betrouwbaarheid te verbeteren. Je bent immers niets met een krachtigere motor indien hij de finish niet haalt.

Het ziet er naar uit dat de betrouwbaarheid nu een stuk beter is, waarna Renault de focus wil verschuiven naar het krachtiger maken van haar motor.

“Voor de derde race op rij ondervonden we geen betrouwbaarheidsproblemen,” aldus Cyril Abiteboul van Renault Sport F1. “Nu kunnen we onze focus verschuiven naar de performantie.”

En Renault heeft nog heel wat mogelijkheden om haar motor te verbeteren. Van alle motorleveranciers heeft Renault nog het meeste aantal ’tokens’ ter beschikking, twaalf om precies te zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}