“Nieuwe regels zijn misschien anders geïnterpreteerd dan hoe de FIA ze heeft bedoeld”

Ferrari
Ferrari

Met de eerste testdagen in Barcelona is het seizoen 2022 officieel op gang geschoten en als we Sky-analist Ted Kravitz mogen geloven kan het echt alle kanten uit.

Een nieuw F1-seizoen met nieuwe regels en nagelnieuwe bolides, het ideale recept om het startveld eens door elkaar te schudden. De teams hebben hun auto’s al getoond aan het publiek en nu is het afwachten hoe ze zullen presteren op de baan.

We hebben alvast gezien dat de teams er verschillende visies op nahouden en daarvoor hoeven we alleen maar naar de buitenkant van de auto’s te kijken. 

“Er zijn zoveel verschillende interpretaties van de regels. Ferrari heeft een vreemde soort van geschulpte side-pod auto, terwijl Red Bull en Mercedes lijken te zijn gegaan voor een ander pad. Dus we gaan een idee krijgen van wie snel is, wie niet en wie een echte doodlopende weg is ingeslagen waar ze misschien niet meer uit kunnen komen,” aldus Kravitz.

“Er zullen wat controverses zijn over wie de regels heeft geïnterpreteerd op een manier die niet de bedoeling was van de FIA, er kunnen wat controverses zijn over flexibele vloeren en verschillende ideeën, maar ik denk dat de motoren in orde zullen zijn. Ik denk dat de teams hun betrouwbaarheid de laatste tijd op orde hebben.”

Ted Kravitz vindt het alvast een interessante tijd omdat de veranderingen zo groot zijn, elk team kan met hun nieuwe bolide een schot in de roos geschoten hebben maar evengoed compleet de mist in gegaan zijn. Na de eerste testen worden we hopelijk wat wijzer.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023