“Nieuwe vleugels ontwerpen zal de F1-teams financieel pijn doen, het kost een fortuin!”

Alfa Romeo Racing
Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur is niet te spreken over het feit dat de FIA tijdens het F1-seizoen de regels rond de vleugels aanpast. Volgens Vasseur moeten de teams volledig nieuwe vleugels ontwerpen en dat kost enorm veel geld.

“Ik ben een beetje boos omwille van de manier waarop ze nu met de regels omgaan,” vertelde Vasseur tegenover de media in Monaco. “Het is niet eerlijk om plots de testwaarden te veranderen. Het is net het doel van de engineers en ontwerpers om binnen de limieten van de regels de onderdelen te ontwerpen.”

“Wanneer je de regels tijdens het seizoen verandert dan moet je nieuwe onderdelen ontwerpen. De teams die zeggen dat het op hen geen invloed heeft? Dat is om te lachen. Het zal op iedereen een invloed hebben.”

“Uiteindelijk bestaat er een regel die stelt welke maximale vervorming een vleugel onder een bepaalde belasting mag hebben en wij zijn niet slimmer dan anderen. Iedereen bleef binnen de limiet en de FIA heeft beslist om die limieten aan te passen.”

Volgens de Alfa Romeo-teambaas zorgt het aanpassen van de regel ervoor dat de F1-teams met heel wat extra kosten geconfronteerd worden.

“Het is wat een verrassing want ze veranderen de belasting en mate waarin de vleugel mag vervormen en dat tijdens het seizoen,” uit Vasseur zijn frustratie.

“Het betreft geen introductie van een nieuwe test of een nieuwe manier van testen, ze veranderen gewoonweg de belasting.”

“Het is de eerste keer dat we zoiets zien. Wanneer je immers op de limiet zit, wanneer je je werk zeer goed hebt gedaan, dan zal je nu nieuwe vleugels moeten maken. Op het vlak van kosten kan dit tellen want je gaat nu opeens zeer veel extra kosten moeten maken.”

“We hebben de nodige tijd om het te doen maar het zal een fortuin kosten!”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Bol 7 daagse 2022Bol 7 daagse 2022