Charles Leclerc na snelste tijd: “Het ziet er iets te goed uit om het te geloven”

Ferrari
Ferrari

Ferrari zorgde op vrijdag voor een enorm grote verrassing door de tweede oefensessies met beide wagens helemaal bovenaan af te sluiten. Charles Leclerc reed de snelste tijd maar blijft met beide voeten op de grond.

Tijdens de tweede oefensessie was Leclerc op donderdag een tiende sneller dan teamgenoot Carlos Sainz en zelfs bijna vier tienden sneller dan Lewis Hamilton. Leclerc maakt zich echter geen illusies, volgens de Monegask hebben Red Bull en Mercedes meer ruimte dan Ferrari om progressie te boeken.

“Ik was redelijk verrast dat ik helemaal bovenaan eindigde, zeker hier in Monaco. Het is belangrijk om hier zoveel mogelijk ronden te rijden,” vertelde Leclerc. “Jammer genoeg kende ik een probleem tijdens de eerste oefensessie waardoor ik slechts vier ronden heb gereden.”

Leclerc voelde zich naar eigen zeggen comfortabel in de wagen, al verwacht hij wel dat Mercedes en Ferrari op zaterdag zullen terugslaan.

“Ik voelde me tijdens de tweede oefensessie op mijn gemak in de wagen. Ik slaagde erin om dat rondje te rijden, er is zelfs nog wat marge,” aldus Leclerc. “Ik ben er echter van overtuigd dat Mercedes en Red Bull meer marge hebben om te verbeteren.”

“We mogen dan ook niet te enthousiast zijn. Er rest ons op zaterdag nog een dag en vervolgens moeten we zien waar we belanden.”

“Ik wil de zaterdag afwachten. Het ziet er goed uit maar het ziet er momenteel te goed uit om het te geloven.”

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print