Nikita Mazepin daagt het Haas F1 team voor de rechter

Haas F1 team
Haas F1 team

Voormalig F1-piloot Nikita Mazepin heeft het Haas F1 team voor de rechter gedaagd voor het niet nakomen van financiële verplichtingen.

In de aanloop naar het F1-seizoen 2022 verbrak het Haas F1 team haar overeenkomst met Nikita Mazepin en sponsor Uralkali, het bedrijf van Dmitry Mazepin, de vader van Nikita Mazepin. De contractverbreking kwam er naar aanleiding van de inval van Rusland in Oekraïne en de banden die Dmitry Mazepin met Russisch president Vladimir Poetin heeft.

Uralkali liet reeds kort na het verbreken van de overeenkomst weten dat het zo’n 13 miljoen dollar terugbetaald wenste te krijgen, een bedrag dat het als voorschot voor de sponsoring tijdens het F1-seizoen 2022 zou betaald hebben. Het Haas F1 team reageerde door de claim te weigeren en zelf een claim in te dienen tegenover Uralkali voor het mislopen van inkomsten.

Volgens ‘Championat.com’ zou nu ook Nikita Mazepin zelf het Haas F1 team voor de rechter dagen voor het mislopen van zijn eigen salaris.

“De beëindiging van het contract met Haas zorgde ervoor dat ik dit jaar salaris ben mislopen,” aldus Mazepin “Ze hebben het nog steeds niet betaald.”

“Volgens mij moet de werkgever op zijn minst het salaris betalen tot aan het moment van de stopzetting van het contract en waarschijnlijk ook nog eens een verbrekingsvergoeding. Wanneer de hele wereld je viseert … dan is er waarschijnlijk iets mis. Maar dat is gewoon mijn mening.”

Mazepin liet verstaan dat zijn rechtszaak tegenover het Haas F1 team los staat van die van sponsor Uralkali.

“Het gaat hem gewoon over contractuele verplichtingen die niet nageleefd zijn,” aldus Mazepin.

“Je moet begrijpen dat we twee van elkaar onafhankelijke contracten hadden. De verbreking van het contract met titelsponsor Uralkali had geen directe impact op mijn toekomst in het team.”

“Het waren twee aparte beslissingen die genomen werden. Ik heb mijn geld niet gezien en daarom stap ik naar de rechtbank. Dat is mijn persoonlijk verhaal. De documenten zijn al naar de rechtbank.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print