Lewis Hamilton: “Mercedes W13 heeft veel potentieel”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de oefensessies op vrijdag noemde Lewis Hamilton de situatie nog rampzalig maar na zijn derde plaats tijdens de race liet hij weten dat de Mercedes F1-bolide volgens hem veel potentieel heeft.

Op zaterdag verliep het echter al een stuk beter en op zondag behaalde Hamilton zelfs een derde plaats op het podium. Hamilton gelooft daardoor duidelijk opnieuw een stuk meer in het potentieel van zijn F1-bolide.

“Het voelt geweldig vandaag, om de strijd te kunnen aangaan, en voor de tweede plaats, ” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Ik probeerde gewoon de jongens vooraan te volgen, ze reden gewoon weg.”

“Het bezorgt mezelf en het team echter veel hoop en geloof dat er nog veel op komst is met deze wagen. Dat het potentieel er echt is.”

“Ik denk dat dit het moeilijkste is dit jaar, het proberen optimaliseren van het venster waarin we de wagen kunnen afstellen. Voor deze wagen is dat veel, veel kleiner dan met eender welke andere wagen die we hadden.”

Hamilton was ook vooral zeer blij dat hij eindelijk nog eens op het podium stond.

“Het is erg lang geleden dat ik nog eens op het podium stond! Zeker omdat ik hier 15 jaar geleden mijn eerste F1-overwinning behaalde, om dan hier opnieuw op het podium te staan en diezelfde energie die je van het publiek krijgt te ervaren, het deed me enorm aan mijn eerste jaar hier denken. Ik ben er zo enorm blij mee,” besloot Hamilton.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print